0723283000 anna@mymikkel.se

Nytt år och nya möjligheter och inte alltför sällan är det just vid ett årsskifte jag får ett stort behov av att städa och rensa upp. Det blir ganska tydligt i mitt massagerum att man samlar på sig saker efter hand. Det är allt från produkter som jag handlat in för att sälja vidare till möbler som tar upp för stor plats, handdukar och lakan som börjar gå sönder efter allför många tvättar.

Att rensa rejält kom som ett infall men kändes viktigt för att få ny energi och även inspiration. Det är inte lätt att se möjligheterna i ett rum utan att först börja tömma det på allt. Så jag har lyft bort nästan alla möbler, forslat hem det i källaren med ett släp. Nu återstår bara massagebänken, madrasserna för Thai Yoga massagen och en liten hörna med en stol och ett litet bord.
Det har varit en härlig process att röja bort allt, tömma och mina kamrater på Friskvårdshuset har säkert undrat om jag ska flytta härifrån men jag kan lugna alla med att jag bara förnyar inför 2020.

Det bästa är att jag nu har plats för både Thai Yoga massagen och den svenska klassiska massagen på bänk utan att behöva möblera om så mycket. Sedan har rummet fått en grundlig städning, gardiner har tvättats och jag har mer ordning på småsakerna. Allt har fått sin plats.

Att rensa sitt rum är terapi

Visst känner jag till hur oreda kan störa vårt sinne mer än vi tror och faktiskt belasta oss mer än vi tror men jag blev extra påmind då jag råkade se ett You-tube klipp med den kanadensiska författaren, psykologen Jordan Peterson som heter CLEAN YOUR ROOM.
Så att städa mitt rum var alltså ingen dum idé.

Massagerummet före och efter

Det som tagits bort är alla klumpiga möbler som tagit alltför stor plats. Nu fick jag mer yta och kan praktisera massage både på mattan, bänken och stolen. Rummet känns mycket större. Nästa steg får bli garderoben där hemma och alla lådor. Jag hittade ett citat som beskriver känslan jag skulle vilja ha när jag öppnar garderoben väldigt bra.

“Opening up your closet should be like arriving at a really good party where everyone you see is someone you like”

5 boktips om städning

När jag letade runt efter böcker om städning så inser jag att detta är en stor trend och jag påminns om alla städprogram som visats i tv om olika hem dit städpatrullen kommer och förfasar sig över alla bakterier som ligger och gro överallt. Vidrigt men så illa behöver det ju inte bli då hoppas jag innerligt att jag och du inser vår begränsning och ringer ett städproffs som får hjälpa oss upp ur misären. Den nya trenden när det gäller städning är att använda så miljövänliga produkter som möjligt och hellre ha färre som gör mer och är snällare mot naturen. Vilka produkter kan vi byta ut som är mer miljövänliga ? Ja kanske någon av nedanstående böcker kan ge svar på det. Det går att klara sig utan en massa starka rengöringsprodukter. Med lite Grymme såpa kommer man långt med sin städning och det doftar rent och fräscht.

  • Konsten att städa: förändra ditt liv med ett organiserat hem.Författare: Marie Konto
  • Prylbanta: färre saker, större frihet. Författare: Elisabeth Byström, Johan Ernfors
  • Städglädje : rent hemma, städa med naturens egna medel. Författare: Marlene Eriksson, Eva Nyqvist
  • Få ordning hemma: rensa & organisera. Författare: Tony Hammersley
  • Städa rent: Med hjälp av 11 naturliga basingredienser. Författare: Fern Green

Luftfräschare utan irriterande parfym

Du vet väl att jag säljer aromalampor av olika slag i min webshop. De är ett renare och bättre alternativ till de där sprayerna och andra luftfräschare som säljs i butik som innehåller starka konstgjorda parfymer.
Med bara lite vatten och några droppar av valfri eterisk olja sprider du en fräsch doft hemma och du kan variera doften
i det oändliga. Pris från 520 kr
Tips på en fräsch doft att använda till är “Clean Forest”, En komposition av de eteriska oljorna från Eurkalyptus, Pinje och Hinoki (en Japansk cypress). Pris: 131 kr

En vit frostad aromalampa som finns i min webshop. Den lyser med olika sken också om önskas. Det ställer man själv in.