Leva livet

Jag beundrar Ikeas reklam med budskapet “Där livet händer”.  Den får mig att känna igen situationer från vardagen och jag kan inte undgå att reflektera över att så är är det att vara människa och att leva livet.
Det händer saker i privatlivet, på jobbet och runt omkring och ibland upplevs livet helt fantastiskt och det uppstår ett slags flow och känns enkelt men så finns det perioder då det känns tufft, ett slags motstånd och besvärlighet råder och ingenting går längre så lätt.  Det är just detta som jag tycker Ikea belyser så fint med sin reklam, att livet händer och  känslor uppstår. De finns där med möbler och inredning  och jag som massageterapeut finns här i allra högsta grad. För det är där livet händer som massage funkar. Att få en stunds massage ger välbehövlig avkoppling och ökad energi. Stressnivåerna går ner, oron minskar och bara känslan av att bli omhändertagen ökar välbefinnandet.

Massage gör skillnad för kropp och själ

Den typ av massage jag praktiserar är Svensk klassisk massage och ThaiYoga massage vilket skapar ökad blodcirkulation samtidigt som muskler bearbetas på djupet med större tryck och triggerpunktsbehandling. Muskler som är överbelastade eller blir spända pga långa stunder av ensidig arbetsställning utvecklar ibland muskelknutor, ömma knutor eller spända band i muskulaturen som med massageterapi kan elimineras.
För att få förbättrad rörlighet så lägger jag till stretchning och ger specifika hemövningar. Jag kan undersöka om problem ligger muskulärt eller om det råder någon annan dysfunktion och då hänvisar jag vidare till doktor, sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor. Som massör behandlar jag muskler, ligament och bindväv men alla kroppens system berörs mer eller mindre av massage.

Tagged on: