Massage vid sport och idrottsevenemang

IMG_3627

Eventmassage på Helsingborgs maraton 2016

Idrottare som får sportmassage :

  • Får muskler som kan arbeta i hela sin längd vilket ger bästa effekt 
  • Får bättre koordination
  • Skärper sig mentalt
  • Har snabbare till självläkning
  • Får ökad rörlighet
  • Får mindre träningsvärk

En typisk sportmassage före och efter går ut på att öka blodcirkulationen i musklerna och tillföra inslag av strechning. Efter ett hårt pass kommer massagen att kunna lätta på stelheten och vara del i nedvarvningen under och inför träning.  

Bästa rådet för dig som tränar och springer lopp är att ha ett fungerande samspel mellan träning, vila mat och dryck. Det är det som avgör om du ska kunna prestera till 100 %.
Det är under vilan vi bland annat bygger upp enskilda muskelceller, fyller på energiförråden samt transporterar bort slaggprodukter som tex mjölksyra.
Att dessutom samarbeta med en massageterapeut genom hela träningen kan ha stor effekt på återhämtningen om det så rör sig om varje vecka eller bara någon gång i månaden.

Eventmassage

Boka eventmassage till nästa sportevent och låt alla dra nytta av fördelarna, både för åskådare och tävlande.
Jag finns då på plats med massagebänken och kan erbjuda förberedande massage eller återhämtningsmassage efter loppet. Betalning sker på plats med swish eller kort.
Intresserad ? Kontakta mig i god tid inför ert nästa event.  Email: anna@mymikkel.se. 

Information om sportmassage

Det är in massage som inriktas på de muskler som främst ansträngs i den specifika idrotten. Det handlar oftast inte om en helkroppsmassage.
Greppen som jag använder inom idrottsmassagen är samma som de för den svenska massagen men fokus ligger på de mer djupgående samt tillsammans med en kombination av muskeltöjningar.  Greppen utförs också i ett högre tempo för att snabbare påverka cirkulationen i området som skall masseras.
Jag anpassar massagen beroende på om det rör sig om uppvärmning inför ett lopp eller om det är återhämtning efter ett lopp.