Anna Mikkelgaard
Cert.massageterapeut

Några rader om mig och min massageteknik

Jag inspireras av att allt som får mig och andra människor att må bra och som leder till en god hälsa.

Det är inte lätt att hitta rätt balans mellan arbete, familj och egna intressen. Ett pussel som vi alla lägger mer eller mindre bra varje dag.

Utbildning till massageterapeut

Lite senare i livet kom jag på vad jag brinner för och började studera till massageterapeut på Hälsoteket i Malmö. Skillnaden mellan en massör och en massageterapeut är att jag som massageterapeut har gått en längre utbildning och kan behandla olika tillstånd så som nackspärr, tennisarmbåge, hållningsbesvär, falsk ischias mm. I den behandlande massagen kommer mer tester, analyser, töjningar och hemövningar in utöver massagen för att få bästa effekt.

Jag uppskattar att få dela med mig av min kunskap; ge tips & råd, hemövningar, stretchrådgivning och givetvis massagebehandlingar som anpassas efter var och ens behov.
Ni är varmt välkomna att boka mina massagetider på Friskvårdshuset i Höganäs och är du företag så boka tjänsten massage på jobbet. Då får ni mig som er massageterapeut på plats.

Vad är svensk klassisk massage?

Svensk klassisk massage är den mest vanliga massageformen i västvärlden och det var Henry Ling gymnastikens fader som på 1800-talet satte namn på massagegreppen till Korsgrepp, Effleurage, Petrissage, Friktioner, Kantningar, Saxningar, Bindvävsgrepp, Tapotement och Vibrationer.  Dessa grepp utförs i en särskild ordningsföljd och omfattning.  När metoden fördes ut i Europa fick de franska namn, som effleurage (strykning), petrissage (knådning) och tapotement (hackning), termer som består än i dag.  För oss i Sverige är massageformen kraftig och går djupt ner i musklerna och kallas för klassisk massage.

Vad är idrottsmassage?

För idrottare utför jag idrottsmassage eller sportmassage  som är ett bra komplement till träning och tävling. Massagen kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar.  Före en tävling är det en pigg och kvick massage som livar upp muskulatur som gäller och efter tävling är det en mer djupgående massage som hjälper till att driva ut mjölksyra och behandla överansträngd muskulatur.

Kom igång med regelbunden massageterapi och upplev hur det kan hjälpa dig till bättre välmående.

Anna Mikkelgaard

Certifierad massör stämpel CMYK

 

Jag är ansluten till hälsoportalen Wellnet. Om du får ditt friskvårdsbidrag via Wellnet så sköts betalningen från den sidan.
Jag är ansluten till hälsoportalen Actiway. Om du får ditt friskvårdsbidrag via Actiway så sköts betalningen från den sidan.
Jag är ansluten till hälsoportalen Benify. Om du får ditt friskvårdsbidrag via Benify så sköts betalningen från den sidan.