0723283000 anna@mymikkel.se

Soligaste sommaren och jag glömmer solkräm

Visst minns vi alla sommaren 2018 då det var varmt och soligt hela sommaren. Det började tidigt och jag var på en cykelsemester vid Boden sjön. En dag hyrde vi cyklar och begav oss iväg från Konstanz mot Bregenz. På så vis skulle vi få cykla genom både Tyskland, Österrike och Schweiz. Det gick en cykelväg längs  sjön som var kantad av vackra äppelodlingar som stod i blom. Det var den första sommarvärmen och den är lurig för man bränner sig ju så lätt. Vi cyklade hela dan, det var helt underbar och jag glömde helt att smörja in mig med solskyddsfaktor. Det blev en smärtsam lärdom att aldrig glömma att packa med solkräm.

Värsta brännskadan

Direkt när vi kom hem så upptäckte jag hur bränd jag var. Huden var helt röd och varm. Hur kunde jag missa att smörja in mig? Jag var arg på mig själv eftersom jag vet att jag är känsligare som fräknig och lite rödhårig. Jag borde vara mer försiktig. Nästa dag fick jag inhandla solhatt och mineralpuder för att dölja den värsta solbrännan.  Aj vad ont det gjorde. 
Här är en bild på min arm efter dagens cykeltur. 

Förbered din hud

Gör inte samma misstag som jag gjorde. Tyvärr var det inte första sommaren som jag slarvat och varit för länge i solen utan solskydd.  Var rädd om din hud och påminn dina familjemedlemmar så att de skyddar huden och smörjer sig med solkräm. Särskilt när man vet att det blir en lång dag ute i solen. Det kan behövas både en hög solskyddsfaktor och solhatt eller keps. Glöm då inte att smörja öronsnibbarna också.

 Här är en solkräm som jag säljer som har solskyddsfaktor 30, är extra vattenfast och är baserad på Aloe Vera som är vårdande och hjälper huden att läka. Att den sedan doftar väldigt gott är bara ett plus. 

Pris 230kr. Fri leverans inom Höganäs och bor du i gränslandet så löser jag det.

solkräm

Aloe Vera läker

Aloe Vera plantan är välkänd för att bjuda på en välgörande gelé som används i flera hudprodukter. 
Aloe Vera gelé är en universalprodukter som framförallt är bra för just solbränna. Den svalkar och hjälper huden att läka. Du kan även använda den till sminkborttagning, som skydd vid rakning av benen,till  insektsbett och även som hårinpackning eller vid torr skalp. 

Köp Aloe Vera på tub, pris 190 kr. Fri leverans inom Höganäs och bor du i gränslandet så löser jag det.

12

Aloe Vera spray, Sunscrenn, Aloe Vera skrubb, Aloe Vera gelé och Aloe Vera läppcerat

Glad sommar

Jag önskar alla en riktigt skön sommar och att vädret blir riktigt skönt.  Passa på att gynna alla lokala företagare i sommar och försök njuta av att hemestra. 
Visst är det fint med lite solbränna men lita på mig, det var smärtsamt att bränna sig så mycket. 

Denna bild togs dagen efter med solhattar, solskydd och puder för att matta ner vår rödblossiga hud. Det ser kanske fräscht ut men aj vad huden stramade, sved och successivt fjällade. 
Det tog flera veckor innan huden läkte på armarna och i ansiktet. 

Denna sommar ska jag alltid ha solkräm med mig.  Ett bra tips är att smörja direkt på morgonen men att även ha krämen med sig för att fylla på efter eventuellt bad. 

Kram Anna